Nieuws over Corona

Curacao wil de vinger aan de pols

  • Het gouvernement van Curacao zal vanaf 1 juli 2020 weer toeristen naar het eiloand laten. Voorlopig echter 10000 per keer.
  • Het verkeer tussen de eilanden zal weer op 12 juni worden opgestart.

Airbnb heeft een aantal regels opgesteld , de balangrijkste zijn,

  • De host en zijn medewerkers dienen in het bijzijn van de gasten een mondmasker te dragen.
  • Voor de schoonmaak is een protocol opgesteld, vooral het gebruik van ontsmettingsmiddelen wordt aangeraden.

Om voor de gasten en de bewoners een goede beleving te maken zijn een aantal regels opgesteld. Informatie daarover is te zien via de informatiepagina welke het eiland lanceerde, https://cw.usconsulate.gov/news-events/covid-19-information/

Een noodwetgeving mbt. uitzonderingen op grondwettelijke rechten is niet behandeld op 24/11 maar aangehouden voor herzieningen. De regels leken te zwaar en omslachtig om van nut te zijn tegen covid19. 

Op dit moment 23/7 2021 wordt er overwogen om de regels weer aan te scherpen, in Nederland geldt code rood en op Curacao loopt het aantal corona patienten op. Wel zijn de ziekteverschijnselen minder hevig dan in voorgaande periodes maar de testen zijn toch positief, voorzichtigheid is geboden.


Downloadable files met woninginformatie

Downloadable Pdf files met woninginformatie.

De woning beschikt over meerdere voorzieningen welke niet alledaags zijn. Zo kunt u de keuze maken uit verschillende koffiemachines met elk andere specialiteiten. Natuurlijk kunt u ook ijskoffie en Batidos maken.

  • Eenvoudige koffie die we allemaal kennen via de filterkoffiemachine.
  • Italiaanse koffie via de S14 Caffitaly machine
  • Luxe, de nieuwste vertuo Nespresso capsules in de Breville met milkfrotter

Let op,

Curacao is een van de eilanden in ons koningkrijk dat een zelfstandig bestuur heeft. Oude tradities leven nog steeds. De moderne ontwikkeling in onze wereld gaat aan de aandacht van sommige inwoners voorbij. Dat geldt ook omgekeerd. De grootste maatschappijen zijn niet erg ver geintregreerd in ons kleine eiland. Bijvoorbeeld een bedrijf als Google heeft zijn zaken voor het eiland niet op orde. Als u dus volledig vertrouwd op Google maps als vertrouwd medium, komt u bedrogen uit. Hele gebieden staan niet geregistreerd in Google maps. Om onze woning te vinden heeft u dus een andere map nodig of gebruik de routebeschrijving.! Een betere map voor Curacao op de telefoon is Maps me, deze download de complete map van Curacao en werkt dus ook zonder WiFi.

TIP, zoek in Google maps naar ’34WQ+M4 Curacao’ in Satalite view, gevonden?

De informatie die onder de bovenstaande knoppen staat is voor u van belang, Bekijk ze voordat u naar Curacao komt !

Een beetje meer practische tip gaat over de telefoon. Tui biedt haar reizigers de mogelijkheid om de telefoon op te laden via de USB poort op het bedieningspaneel. Vergeet echter niet om een oplaad draadje mee te brengen en controleer of uw telefoon geladen wordt.

De stranden van Curacao zijn adembenemend.

Curacao heeft meer dan 40 verschillende stranden en kustgebieden, elk met een eigen karakter. Een dagje foto’s maken kan een enerverende belevenis zijn. Van serene rust naar knallende golven die hoog opspatten en de zoutkristallen als uit een spuitbus verstuiven.

Winkelen op Curacao

Winkelen op Curacao is een ultime beleving, even weten waar je naartoe gaat en de pret kan beginnen, In de oude binnenstad Punda, is het goed toeven. Hoewel de veelkleurige schepen uit Colombia en Argentinie niet meer aanwezig zijn voor de aanvoer van fruit en groente, is de sfeer in de oude stad als vanouds. Verrassende doorkijkjes en bijzondere lichtval maken uw wandeling niet alleen prachtig maar tevens bijzonder sfeervol. Even uitblazen op een terrasje of een gezellig restaurantje is een welkome tussenstop. We weten niet wanneer de permanente markt weer aanwezig zal zijn, het ligt een beetje aan de exportvergunningen.

Traditionele gerechten

Curacao heeft een ruime keuze uit restaurants en eetgelegenheden. Hoogtepunt voor Curacao is wel de Restaurantweek welke in oktober wordt gehouden.

Vergeet niet om de App CuracaoToGo op uw telefoon te zetten, deze ultieme app geeft heel veel informatie over de Curacao beleving. Naast uitgaansmogelijkheden restaurants, bars en stranden kunt u ook direct zien welke events tijdens uw verblijf plaatsvinden. Enkele tips: Restaurant Beobase, Fort Nassau en hotel Avilla en natuurlijk Chopsticks. Deze laatste is een japans restaurant. Wel even reserveren !

Caribbean Rum Tasting by Roast Rumshop.

Wil je een klein beetje meer weten over rum of meedoen aan een cocktailwedstrijd met als hoofdingredient RUM.?

Kijk dan hiervoor meer informatie.

.

Curacao Tour chobolobo and Sea Aquarium.

This tour starts in the historical capital Willemstad. Visitors will then have the opportunity to taste the blue curacao liqueur at the Chobolobo plantation house. After that, the tour will continue to the eastern area of the island to take some pictures of the table mountain view and other local areas. We’ll make a stop at the sea aquarium to see several shows including the dolphin and sea lion shows. The sea aquarium entrance fee and refreshments are included in this 4 hour tour.

Duiken en Snorkelen

Curaçao heeft een kleurrijk en levendige onderwaterwereld. Is duiken niet jouw ding of heb je jouw brevet nog niet gehaald? Niet getreurd, Curaçao heeft prachtige snorkelspots waar je een kijkje kunt nemen in onze indrukwekkende onderwaterwereld. Tip, om deze strandjes gemakkelijk te vinden: download de navigatie app maps.me, je kunt met deze app overal op het eiland komen en hij werkt zonder wifi of internet !

Sambil

Of gewoon eens naar een lekkere shoppingmall. modern en levendig. Vooral voor kinderen zijn er veel attracties. Maar ook is daar de grootste Minimarket van het eiland onder de naam Carrefour. Veel Frans lekkers voor lekkerbekken,

  • Ruime parkeergelegenheid
  • Veel aandacht voor de kinderen.
  • Moderne en snelle service
Gezellig eten aan het strand

Dat kan natuurlijk op veel plaatsen maar ik bedoel niet met je blote voeten in het zand zitten en een scheefgezakte tafel en koud eten omdat de keuken nogal ver is ,aan het einde van de maaltijd een exorbitant hoge rekening, en een bittere nasmaak. Als er echt iets te vieren is denk dan eens aan Beobasi. Het hotel heeft een eigen stukje strand, prachtig gelegen aan de kustlijn van Pietermaai.

De keuken is onovertroffen en de sfeer adembenemend, hier wordt gekookt met passie en de service is exeptioneel. Niet goedkoop maar je kunt er nog lang over napraten !, reserveren noodzakelijk !

Tel: +5999 4611799 website: http://Baoase.com